Archief

Lay Back U16-1 wint van nummer 2!!!

Afgelopen zaterdag moest U16-1 naar Meppel voor de wedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst Red Giants U16-1.

Helaas was Jordi nog niet fit en gingen we met 6 spelers op zoek naar de derde overwinning op rij.

Beide teams begonnen nerveus, waardoor er veel balverlies was. Lay Back probeerde rust in de aanval te brengen, maar de thuisploeg speelde erg fysiek. Hier werd helaas niet voor gefloten wat voor irritaties zorgde bij U16-1.
Een time-out van de thuisploeg was het moment om ook bij ons even de koppies bij elkaar te krijgen. Hard werken in de verdediging en rust in de aanval was het advies. Dit ging met vlagen erg goed en zeker in de verdediging laat U16-1 zien dat ze grote stappen maken. In de aanval werd er goed inside gespeeld en goed gezocht naar de vrije man.

Een spannende wedstrijd met U16-1 eigenlijk de hele wedstrijd aan de goede kant van de score. Even was er een voorsprong van 10 punt, maar die werd al gauw weer kleiner. Toch bleef U16-1 rustig en bleef hard werken in de verdediging. In de aanval was het vooral de irritatie richting de scheidsrechters die Lay Back bijna de das om deed. Er werden veel fouten gemaakt waar niet voor werd gefloten en dit leidde tot gevaarlijke situaties. Red Giants ging in het laatste kwart een full court press spelen. Een time-out was even nodig, maar daarna pakte Lay Back weer de rust en speelde die press eenvoudig weg.
De uitslag was uiteindelijk 40-47 en zo gingen de 2 punten mee naar Kampen. Hierdoor blijft de U16-1 meedoen om de 2e plek.
Een mooie overwinning waar als team keihard voor is gewerkt!

De volgende wedstrijd zal thuis zijn tegen Landstede ZAC op vrijdag 1 december om 19.15 uur.