Spelregelbewijs

Het spelregelbewijs
Om basketbalwedstrijden leuk en sportief te laten verlopen, is kennis van de spelregels een must. Het spelregelbewijs maakt basketballers vertrouwd met de spelregels van onze sport. De Nederlands Basketbal Bond gaat voor een veilig sportklimaat, waarin het belangrijk is dat alle spelers de regels kennen en begrijpen. Daarom wordt is spelregelbewijs vanaf seizoen 2022-2023 verplicht voor alle spelende leden vanaf 14 en tot en met 24 jaar.

Het spelregelbewijs halen via FlowSparks
Het spelregelbewijs wordt aangeboden via FlowSparks, de Elektronische Leeromgeving (ELO) van Basketball Nederland. Alle spelende leden van 13 jaar en ouder hebben automatisch toegang tot de omgeving waarin het spelregelbewijs behaald kan worden.

Inloggen voor het spelregelbewijs
Een speler die het spelregelbewijs moet halen, ontvangt een mail vanuit FlowSparks. Dit zijn alle spelende leden vanaf 14 jaar tot en met 24 jaar. Spelers van 13 jaar krijgen ook alvast toegang tot FlowSparks, zodat zij de tijd kunnen nemen om het spelregelbewijs op te halen. De mail wordt automatisch verstuurd naar het e-mailadres dat bekend is bij Lay Back. In de ontvangen mail kan het lid een account aanmaken. Met dit account krijgt de speler toegang tot FlowSparks.

 

Wil je meer weten over de spelregels van basketbal? Lees dan verder op deze pagina…

 

Spelregelbewijs