Steun 113 en help levens redden!

Wij zetten ons in voor een belangrijk doel: 113. Ken je het?

113 is een organisatie die mensen in nood helpt. Mensen die soms zo diep in de put zitten dat zij het leven niet zien zitten. Zij en hun naasten kunnen anoniem, vertrouwelijk en gratis gebruik maken van 113.

En jij kunt helpen. Met jouw steun kunnen zij een luisterend oor, een sprankje hoop en een weg naar steun en hulp bieden. Samen kunnen we levens veranderen. Doe mee en steun 113 – jouw bijdrage maakt een wereld van verschil!

Denk je aan zelfdoding en wil je in contact komen met 113? Je kunt geheel gratis en anoniem bellen met 0800-0113 of chat met 113. Maak je je zorgen om iemand anders, lees nu hier wat je kunt doen.

Waarom steunt Lay back juist 113?

In Nederland sterven iedere dag gemiddeld 5 mensen door suïcide. Zelfdoding is doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren tussen 10 en 20 jaar. Begin februari werd bekend dat het aantal suïcides onder jongvolwassen tot 30 jaar in 2021 was gestegen met 15 procent.

Met het steunen van 113 en deze uiting hopen wij bij Lay Back bij te dragen aan het wegnemen van het taboe op praten over zelfdoding. Praten over zelfdoding kan de eerste stap uit isolement zijn en een begin van herstel. 

In het nieuws

113 zelfmoordpreventie Kampen

Bankje aan de Veerweg krijg ‘113 zelfmoordpreventie’ bordje

Vrijdagmorgen 5 april 2024 bevestigde Lay Back trainer en speler Davey Wensink en wethouder Van der Sluis een plakkaat op een bankje aan de Veerweg in Kampen. Dit is een initiatief van ‘Sharing is caring’ en ‘113 zelfmoordpreventie’. Op dit plakkaat staat een QR-code. Als deze gescand wordt, is er informatie terug te vinden over hoe je een gesprek kunt aangaan over zelfdoding.