Indeling fluiten en tafelen

Indeling fluiten en tafelen

Samen maken wij de club! Zo ben je bij een basketbalvereniging meer dan alleen een basketballer. Ook kan je actief zijn als tafelaar (scorer of timer) en kan je zelfs scheidsrechter worden. De club maakt een indeling voor de tafel- en fluitbeurten. We maken het schema met de indeling ruim van te voren bekend voor een half seizoen.

 

Per leeftijd
Vanaf U12
Als speler van Lay Back, ga je vanaf het moment dat je in U12 speelt tafelen bij wedstrijden van andere teams. Je kan in  het schema zien wanneer jij aan de beurt bent.

Vanaf 14 jaar
De Nederlands Basketbal Bond gaat voor een veilig sportklimaat, waarin het belangrijk is dat alle spelers de regels kennen en begrijpen. Daarom is spelregelbewijs vanaf seizoen 2022-2023 verplicht voor alle spelende leden vanaf 14 en tot en met 24 jaar. Lees meer…

Vanaf U16
Zodra je in U16 zit, kan je worden ingepland als 2e scheidsrechter. We zullen je inplannen om wedstrijden te fluiten samen met een meer ervaren scheidsrechter. Vanaf 16 jaar kan je je scheidsrechterdiploma halen via de vereniging. Heb je hier interesse in? Geef dit aan bij je trainer of stuur een mailtje naar wedstrijden@laybackkampen.nl.

 

Vervanging regelen
Ben je ingedeeld en kan je niet? Dan moet je zelf vervanging regelen. Je kan tijdens trainingen clubgenoten vragen. Ook is er een app-groep voor de scheidrechters en een app-groep voor de tafelaars. Hierin kan je onderling ruilen van dienst. Alleen aangeven dat je niet kan is uiteraard niet voldoende.

Als je toch niet op komt dagen, dan zullen wij de volgende sancties opleggen:

  • Bij een 1e keer niet op komen dagen betaal je een boete van €20. Deze boete wordt geïnd met de contributie. €10 van dit bedrag gaat naar de persoon die jouw op dat moment vervangt en €10 gaat naar de vereniging.
  • Bij een 2e keer niet op komen dagen betaal je een boete van €20. Deze boete wordt geïnd met de contributie. €10 van dit bedrag gaat naar de persoon die jouw op dat moment vervangt en €10 gaat naar de vereniging. Daarnaast ben je de eerstvolgende wedstrijd voor een halve wedstrijd niet geschorst. Je bent wel aanwezig op de bank.
  • Bij een 3e keer niet op komen dagen betaal je een boete van €20. Deze boete wordt geïnd met de contributie. €10 van dit bedrag gaat naar de persoon die jouw op dat moment vervangt en €10 gaat naar de vereniging.
    Daarnaast ben je de eerstvolgende wedstrijd geschorst. Je gaat tijdens deze wedstrijd fluiten of tafelen.
  • Bij een 4e keer niet op komen dagen beslist het bestuur over de sanctie.