U16-1 speelt sterk en wint overtuigend!

U16-1 speelde afgelopen vrijdag thuis tegen Ceres uit Emmeloord. Na 5 wedstrijden stonden de jongens keurig in de middenmoot met 2 keer winst en 3 keer verlies. Lay Back moest het deze keer doen zonder Jordi, maar was verder compleet.

Voor de wedstrijd werd aangegeven dat er meteen goed druk moest worden gezet op de guard. Dit pakten de jongens uitstekend op. Ceres kwam moeilijk over de middenlijn en als ze er over kwamen werden ze gedwongen tot moeilijke schoten. In de aanval werd er goed naar de vrije man gezocht en dit leidde tot makkelijke lay ups. Ceres nam in het eerste kwart twee time-outs wat wel liet zien hoe goed we bezig waren. Stand na 10 minuten: 14-2

Het tweede kwart gingen we vrolijk verder met de strakke verdediging en goede aanvallen. Onder het bord kwamen Chris, Daniël en Delano goed vrij en Milan, Myron en Gerald scoorden zowel inside als met goede schoten van buiten. De tegenstander had het moeilijk in de aanval en er werd zelfs een derde time-out aangevraagd. Hoewel dit eigenlijk niet is toegestaan liet het vooral zien dat we steeds meer op de goede weg zijn. Stand bij rust: 34-6

Na rust werd het zichtbaar dat we niet veel konden wisselen en werd de verdediging iets meer los gelaten. Ceres ging in een zone staan en hoewel we goede schutters hebben vielen de ballen niet. Inside werd er te weinig bewogen, waardoor we het vooral moesten hebben van individuele acties. Na 3 kwarten stond het 45-15.

Het laatste kwart was het vooral zoeken hoe nu tegen de zone te spelen. Duidelijk was dat we dit nog wel moeilijk vinden. Er was te weinig beweging en er werd teveel geschoten. Gelukkig heeft iedereen een goede individuele actie in huis en werd er nog steeds goed gescoord. Al met al een hele goede teamprestatie waar we vooral de eerste helft lieten zien dat we heel goed kunnen verdedigen. Hier is de laatste weken hard aan gewerkt en dat werpt nu zijn vruchten af. Eindstand: 66-28.

Scores: Myron 21, Daniël 13, Chris 13, Milan 9, Gerald 8, Delano 2

Volgende week zaterdag spelen we uit in Meppel tegen Red Giants. Aanvang 16.00 uur.

Geef een reactie

Scroll naar boven