Archief

U16-1 speelt tegen koploper

U16-1 heeft afgelopen zaterdag tegen koploper Rebound gespeeld in Harderwijk.
Dit team heeft alle wedstrijden nog gewonnen en een aantal hele dikke overwinningen achter hun naam staan. Alles moest dus kloppen om het dit team enigszins moeilijk te maken.
Met een compleet team gingen we richting Harderwijk, helaas kon Jordy vlak na rust niet meer mee spelen.
Rebound kwam goed uit de startblokken en we moesten duidelijk even wennen aan het fysieke spel en goede verdedigen van de tegenstanders. Veel bewegen in de aanval was de opdracht, dit ging met vlagen goed maar hier moeten we zeker nog veel meer op trainen.
We kwamen al gauw beter in de wedstrijd en kropen steeds dichterbij in de scores door goed verdedigen en een aantal mooie aanvallen. We kwamen terug tot een stand van 18-18, helaas zakten we hierna wat weg en kon Rebound te makkelijk scoren.
Na de rust hebben we weer met vlagen goed gespeeld. We stonden dan verdedigend goed en konden een paar aanvallen achter elkaar voorkomen dat Rebound scoorde, hiernaast hadden we zelf een aantal mooie aanvallen en individuele acties waardoor we iets dichterbij kwamen. Al snel zakte dit weer weg en hierdoor liep Rebound steeds weer uit richting de 20 punt verschil.
We verloren de wedstrijd met 64-41, voor de wedstrijd hadden we hiervoor getekend gezien de uitslagen die ze al neer hebben gezet. Toch is dit na wedstrijd niet het geval. Er was veel meer te halen, als we het goede spel langer in de wedstrijd vol konden houden. Het hebben van maar één wissel de gehele tweede helft en geen één speler die zijn niveau heeft gehaald hebben ervoor gezorgd dat het verschil boven de 20 punt is gekomen.

Nog een paar keer trainen op onze aanval en dan even genieten van een paar weken vrij. Na de kerstvakantie gaan we met een goed gevoel richting de tweede helft van het seizoen. We weten dat dit vooral een leerjaar is voor dit hele jonge team, maar toch draaien we al goed mee.
Graag zien we jullie weer op 13 januari om 16:30 bij Flevo Musketiers in Lelystad!