U14 wint spannende openingswedstrijd in Zwolle

Tsjonge, wat was het spannend in Zwolle. In een nieuwe samenstelling moest onze U14 aantreden tegen de U14 van Landstede ZAC U14-3. Nica, Jesse en Brandon overgekomen uit de U12, AnaLuna, Israa als nieuwe speelsters en Jay als U14 speler van vorig jaar, moesten nog wel even aan elkaar wennen, maar naarmate de wedstrijd vorderde speelden ze als een (h)echt team. Ze gunden elkaar steeds vaker de bal, waardoor het spel ook veel meer beweging kreeg.

 

En dat was ook nodig, want na de eerste 10 minuten kromp de voorsprong van een punt of 10 stukje bij beetje, totdat we tegen een achterstand aankeken. Gelukkig werd de achterstand nooit groter dan 3 punten, waarna de wedstrijd op en neer bleef gaan met afwisselend een puntje voor en dan weer een puntje achter. Jesse en Roorda namen wat scores betreft het team op sleeptouw, maar wat betreft de verdediging stond iedereen zijn mannetje. Uiteindelijk leverde zo iedereen zijn bijdrage, of het nu in de rebound was (Israa en AnaLuna) of scorend zoals ook Brandon en Nica.

 

Met een eindstand van 32-35 op de borden was er alle aanleiding om iets te vieren bij de Mac. Dat hebben we dan ook gedaan!

 

Deze mooie wedstrijd was tegelijk het debuut voor Chico, de vader van Brandon, die de coaching van de U14 dit seizoen op zich zal gaan nemen. Zulke spannende wedstrijden, daar moet je er niet teveel van hebben, want door de spanning wordt je een jaar ouder in 1,5 uur ;-)). Op naar de volgende wedstrijd in Epe tegen de All Stars, een vroegertje op zaterdag 30 september om 09.00 uur.

Geef een reactie