Lay Back heren 1 verliest openingswedstrijd.

Afgelopen zaterdag begon voor Lay Back het nieuwe seizoen tegen BAS uit Biddinghuizen. Afgelopen seizoen werd er afscheid genomen van een aantal belangrijke spelers en playing coach Marc vd Tas is helaas langere tijd uitgeschakeld met een knie blessure. Daarnaast had Lay Back nog maar twee trainingen achter de rug en begon met een smalle selectie aan deze eerste wedstrijd.

BAS begon de wedstrijd goed met 2 driepunters. Lay Back was echter goed bij de les en met een score van Mathijn van Zon en 2 snelle lay-ups van Leon Liefers stond het na 4 minuten 6-8. Na een time-out van Lay Back liep het van beide kanten wat minder. Het spel werd slordig en scores vielen niet meer. Na 3 minuten zonder score pakten beide ploegen de draad weer op en zorgde Jimmy Somerville er voor dat BAS niet uit liep. Na 10 minuten stond er een 10-12 achterstand op het scorebord.

Lay Back begon het 2e kwart niet goed. Alex Tuinfort maakte nog gelijk, maar hierna liep BAS met een 8-0 run uit naar een 12-20 voorsprong. Lay Back rechtte echter de rug en door een paar goede inside scores van Mathijn van Zon kon de thuisploeg in het spoor van BAS blijven. Ruststand: 19-26.

De tweede helft werd het vooral een fysieke strijd. Er werden veel overtredingen gemaakt van beide kanten waar niet voor werd gefloten. Hierdoor kwam er veel frustratie en dat kwam het spel niet ten goede. BAS liep na de rust dan ook uit naar een 21-37 voorsprong. Lay Back vluchtte in een time-out om even de rust te pakken. Hierna liep het weer wat beter bij de thuisploeg en door scores van Maurice Nuis en Bert van Eunen kon Lay Back nog wat terug doen.

Het 4e kwart begon bij een 32-45 stand en er was werk aan de winkel. Het spel was echter nog wat slordig en Lay Back kon niet dichter bij komen. Mathijn van Zon en Alex Tuinfort speelden sterk onder het bord en in een alles of niets poging knalde Klaas Brand er nog een drietje in, maar het was niet genoeg. BAS ging met een 41-51 overwinning naar huis en voor Lay Back is er nog veel werk aan de winkel.

Geef een reactie