U16-2 wint eerste thuiswedstrijd

Eigenlijk werd het geen moment spannend in deze wedstrijd tegen de meiden uit Urk. De meiden gingen ervoor, maar tegen onze fysiek grotere, sterkere en snellere jongens was er geen kans. Pas na 6 minuten scoorden Orca’s voor de eerste keer, maar toen had Kampen er al 20 punten in liggen.

 

De opdracht van deze wedstrijd bestond daarmee niet meer uit winnen, maar uit het opdoen van ervaring in een manier van aanvallen, namelijk vanuit de drive naar de basket. Schieten kan namelijk altijd nog. En dat pakte Abdulbaki met name heel goed op. Waar Julius met name scoorde vanuit de vele fastbreaks was het Abdul die keer op keer de dribble in zette om van dichtbij te scoren. Beiden namen daardoor het leeuwendeel van de 90 punten voor hun rekening. En ook tips om beter te rebounden werden vlot opgepakt.

 

Uiteindelijk kwam in deze wedstrijd iedereen van onze U16-2 tot scoren, wat altijd leuk is! en werden de Orca’s onder de 20 punten (18) gehouden. Een volgende wedstrijd zal vast meer vragen van onze jongens, maar vooralsnog staan we deze week in ieder geval voor eventjes op de eerste plaats!

Geef een reactie