Lay Back U16-1 kan fysiek niet mee met Flevo Musketiers

Afgelopen zaterdag speelde Lay Back U16-1 de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Flevo Musketiers uit Lelystad.
Vorig jaar werd U16-1 (toen nog U14) kampioen in de U14 competitie, maar dit seizoen mogen ze zich meten met de fysieke kracht in de U16 competitie. Het eerste kwart kon U16-1 nog goed mee, maar daarna gingen de koppies naar beneden en verloor het de eerste wedstrijd met 30-53.

Lay Back opende het 1e kwart de score door een score van Gerald. U16-1 liep daarna uit naar een 5-2 voorsprong. Flevo Musketiers kwam echter sterk terug en na 10 minuten stond er een 5-8 stand op het scorebord.

U16-1 heeft er nog maar 2 trainingen op zitten en met een nieuw systeem dit seizoen is het duidelijk nog wennen voor de spelers. Toch zag je onder leiding van onze guard Myron dat er meer rust in het spel kwam. De passing was goed en vooral Daniël kwam veelvuldig vrij onder het bord. Hij was nog wat ongelukkig in de afronding, maar als we zo blijven trainen wordt het een leuk seizoen. Ruststand 11-22.

Na een flinke preek in de kleedkamer, waar werd aangegeven dat we fysiek meer moesten brengen begonnen we vol goede moed aan de 2e helft om de achterstand om te buigen. Echter gingen we op dezelfde manier verder en na een 6-0 run van Lelystad stond het na 25 minuten 11-27. We hadden scores nodig en dus vluchtte U16-1 in een time-out. Na wat wijzigingen kwamen er een paar goede scores, maar er konden geen stops worden gemaakt. Toen Myron aan het einde van het 3e kwart ook nog eens tegen zijn 5e fout aan liep was het wel gedaan. Milan nam de guard-positie goed over, maar zonder wissels op de bank en een geblesseerde Gerald kon de achterstand niet meer worden omgebogen. Milan en Gerald knalde er nog een paar mooie drietjes in, maar de stand na 40 minuten was helaas 30-53 in het voordeel van Flevo Musketiers.

U16-1 heeft hard gewerkt, maar er is nog veel werk aan de winkel.
De volgende wedstrijd is zaterdag 23 september op Urk tegen de Orca’s.

Geef een reactie

Scroll naar boven