ArchiefHet laatste Nieuws

All stars Epe U14 – Lay back U14

Zaterdag 28 januari speelden we in Epe tegen All stars. Een paar weken geleden hebben we met 111-6 gewonnen van dit team. Reden voor de scheidsrechters van vandaag om te vragen of we rustig aan wouden doen en ons spel wat aan te passen. Ook voor ons is het niet leuk om zo dik te winnen, dus is dit afgesproken met de jongens. We zijn rustig begonnen, maar we hebben het over jongens van 12/13 jaar.

Een beetje rustiger aan spelen is erg lastig, waardoor de jongens zich zo erg gingen inhouden en geen schim waren van wat ze kunnen. Zo is het voor ons niet leuk om te spelen en we willen wel een leuke wedstrijd hebben. Vanaf het tweede kwart hebben we weer ons eigen spel opgepakt en dit was dan wel terug te zien in de scores. We gingen van 10-16 na 10 minuten, naar een ruststand van 14-34. Zodra het verschil te groot zou worden, zouden we weer gas terug nemen. Dit is in goed overleg besproken met de hoofdscheidsrechter, die een groot compliment verdiend voor de manier waarop hij omging met onze spelers! Hij nam de tijd om frustraties tussen spelers uit te praten en snapte dat het voor beide teams lastig is om te spelen bij zo’n niveauverschil. Ook erg leuk als een scheidsrechter van een tegenstander zulke mooie complimenten uitspreekt over een speler van ons team. Hij was erg onder de indruk van het verdedigen van Myron, zijn voetenwerk en gebruik van armen was een voorbeeld voor anderen. Fijn om deze sfeer te hebben rond een wedstrijd!!

De eindstand was uiteindelijk 21-71 en we gingen met een goed gevoel weg uit Epe. Niet alleen door de mooie winst, maar zeker ook door de sfeer gecreëerd door de scheidsrechters!