Archief

Lay Back Kampen verslaat Be Quick ’28 H2 uit Zwolle

In een wedstrijd spannend tot letterlijk de laatste seconde hebben de heren de basketballers van Be Quick ’28 uit Zwolle verslagen.

De hele wedstrijd bleven we gewaagd aan de Zwollenaren en werd de voorsprong afgewisseld. We wilden deze wedstrijd wat experimenteren met een nieuwe aanval, bedacht door Klaas. Al snel bleek dat we daarbij inderdaad nog in de experimentele fase zitten. Gelukkig zorgde Maurice zorgde met name in de eerste kwart dat Lay Back echter goed uit de startblokken kwam, want 6 van zijn 8 punten vielen in deze kwart. Vanuit de rust die Bert in het spel brengt kon Leon (topscorer met 17 punten) samen met Cedric (15 punten) het stokje overtuigend overnemen. Ook de Zwollenaren konden niet loskomen door het goede verdedigende werk van Marijn, Niels en Simon.

Het korfbal verleden van deze laatste helpt hem daarbij duidelijk. In de vierde kwart, ingegaan met een minimale voorsprong van 1 punt  leidde een verslapping in de eerste 7 minuten tot een plotselinge achterstand van 6 punten voor Lay Back en het gevoel dat we de wedstrijd aan het weggeven waren. Om te voorkomen dat Be Quick de wedstrijd uit zou gaan spelen werd, met succes, overgeschakeld van een zone naar een strakke man-to-man verdediging. Hoewel Klaas benadrukte dat deze wedstrijd niet om de overwinning ging, wilden we de kans erop niet laten gaan. De druk leidde tot rommelige aanvallen van de Zwollenaren, waardoor de score daar stilviel en we zelf onder leiding van Alex en Mathijn de aansluiting weer vonden. Zo stond er twee seconden voor tijd een gelijke stand van 56-56 op de borden. En in precies die laatste twee seconden leidde een schotpoging van Alex tot een fout op hem. Hij kreeg daardoor maar liefst drie vrije worpen om de wedstrijd in het voordeel van Lay Back te beslissen. En wat werd het spannend, omdat de eerste poging tot een stil op de ring liggende bal leidde, iets wat bijna nooit voorkomt, en ook de tweede poging werd gemist. Het publiek in Zwolle was zich namelijk met de wedstrijd gaan bemoeien waardoor niets werd geschuwd om hem uit zijn concentratie te halen. Met zijn laatste rake schot hielp Alex ons echter aan de 56-57overwinning. In de laatste 2 seconden was Be Quick namelijk niet meer in staat om tot een behoorlijk schot te komen. Door de overwinning nestellen we ons nu in de middenmoot van de competitie.