Archief

Een mooie start van het basketbalseizoen door Lay Back Kampen

De U14 van Lay Back Kampen kende op 11 september een uitstekende de openingswedstrijd van het seizoen. Een spannende thuiswedstrijd kon uiteindelijke winnend worden afgesloten tegen Landstede ZAC Zwolle U14-2 met 51-44. Een mooie prestatie van de U14 dat voor ongeveer de helft uit nieuwe spelers bestaat.

Door die winst maakte Kampen zich op voor maar liefst 4 wedstrijden op vrijdag 18 september, waarbij sinds lange tijd er ook werd aangetreden met een meidenteam U18. En daar is Lay Back zeer trots op. Dit is mogelijk omdat een samenwerking is aangegaan met basketbalvereniging VUAS Dronten, omdat beide verenigingen afzonderlijk geen meidenteam op de been konden krijgen.

De meiden speelden natuurlijk wat onwennig tijdens deze eerste wedstrijd, maar konden tegen de veel ervarener meiden van de Orca’s uit Urk een goede wedstrijd spelen, ondanks verlies. Dit verlies was namelijk met name te wijten aan een wat moeizame start van de wedstrijd, wat helaas niet meer goed kon worden gemaakt in de tweede helft. Het resultaat was weliswaar een 18-24 verlies, maar het spelplezier van het team, gecoacht door Jan Schouten, maakte dat ruimschoots goed. Ben je rond de 18 jaar en zou je graag met deze meiden eens willen meetrainen om te kijken of basketbal ook wat voor jou is, of heb je al eerder gebasketbald en wil je het weer oppakken, dan ben je van harte welkom. Er wordt getraind iedere woensdag van 19.45 tot 21.00 in De Reeve.

De tweede wedstrijd van de avond was die van de U16. Het kwaliteitsverschil tussen de GS Stars uit Elburg en onze net naar deze leeftijdsklasse doorgestroomde jeugd was op dit moment te groot. Het leidde tot een 32-67 nederlaag.

De derde wedstrijd van de avond was die van de U18. Zij speelden tegen de All Stars uit Epe. Met een bijna hele nieuwe ploeg werd het een zeer spannende wedstrijd, waarbij voorsprong en achterstand elkaar afwisselden. Pas in de laatste twee minuten wisten de jeugdspelers uit Kampen het verschil te maken, waardoor met 30-27 de eerste wedstrijd met winst kon worden afgesloten. Een prima prestatie!

Tenslotte was het de beurt aan de heren van Lay Back. Zij traden aan tegen Be Quick ’28 uit Zwolle. Wederom was het begin van de wedstrijd doorslaggevend, waarbij door de Zwollenaren een gat werd geslagen dat niet meer kon worden overbrugd. Het feit dat er enkele spelers met blessures (Rob de Vries en Marc van der Tas met schouderklachten en Klaas Brand met diverse klachten) hielp daarbij niet. Ook het vertrek van Martijn Mulder liet zich duidelijk gelden. Daartegenover stond de instroom uit onze eigen jeugd met Marvin Heldoorn en Thomas Bloemers, die veelbelovend is gezien het spel van die avond, en de terugkeer van de – ook dit keer weer dunkende – Cedric Njeumen. De personele overmacht van Be Quick leidde echter tot een 47-68 verlies.

Al met al dus weliswaar een wat wisselende, maar tegelijk mooie start van het basketbalseizoen die doet uitkijken naar de volgende wedstrijden!