Het laatste Nieuws

Cedric Njeumen dunkt LayBack heren 1 naar eenvoudige winst tegen BeQuick heren 3

Vrijdagavond, 22 februari, speelde Lay Back Kampen heren 1 thuis tegen BeQuick heren 3 (Zwolle), een team uit het rechter rijtje in de competitie. LayBack Kampen won de wedstrijd, die eigenlijk geen moment spannend was, eenvoudig met 69-54.

Kampen begon deze wedstrijd in de wetenschap dat van BeQuick gewonnen moest kunnen worden, zelfs als het wat ging experimenteren met de opstelling. LayBack maakte van die gelegenheid ruimschoots gebruikt, in de wetenschap dat spelers als Martijn Mulder (18 punten), Guido Faas (15 punten) en Cedric Njeumen (13 punten) en Rob de Vries (8 punten) hun bijdrage altijd wel leveren. In deze wedstrijd konden Patrick van de Wetering, Willem van Oossanen en Klaas van de Berg daarom flink wat speelminuten maken. 

Kampen begon door de wat andere opstelling echter niet alleen onrustiger, maar had eigenlijk de hele wedstrijd moeite om in het ritme te komen. In de eerste kwart kwam liet Kampen daardoor na al in een vroeg stadium uit te lopen naar een comfortabele voorsprong. De kwart eindigde met  een minimale voorsprong van slechts 13-12.

In de tweede kwart speelde LayBack geconcentreerder en liet Cedric Njeumen weer eens zien waarom hij zo’n aanwinst is voor Kampen. Met twee knallende dunks zorgde hij dat de tegenstand definitief werd gebroken. Kampen liep in die fase vlot uit naar 28-17, onder andere door een sterk reboundende Rob de Vries (8 punten).

{sfx rss=’https://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/103759982573743519247/albumid/5849016774811956929?alt=rss&kind=photo&hl=nl’ display=’album’}

Hoewel duidelijk was dat BeQuick de wedstrijd niet meer in hun voordeel zouden kunnen ombuigen, was er wel een ontketende Dennis Oechies van BeQuick (28 punten, waarvan 7 driepunters). Kampen had duidelijk moeite deze speler behoorlijk te verdedigen, mede omdat Zwolle er gericht op speelde hem in een – succesvolle – vrije schotpositie te krijgen.

Over de derde en vierde kwart valt eigenlijk niet veel bijzonders te melden, behalve dat Cedric Njuemen, samen met Martijn Mulder de smaakmaker van deze wedstrijd, na zijn derde dunk terecht een publiekswissel kreeg. En dat Bart van de Berg na uitstekend voorbereidend werk van wederom Martijn Mulder ook nog even vier puntjes meepakte.

Lay Back kan terugkijken op een geslaagde vrijdagavond, want ook de jeugd U18 won, na een zeer spannende wedstrijd tegen Flevo Musketiers U18-2. Het werd 58-57, onder andere door een uitblinkende Marvin Heldoorn die topscorer werd met 16 punten, een sterk spelende Djodje Nikolic (11 punten) en drie goed spelende Thomassen (Bloemers, Steenwinkel en Sollie), samen goed voor 25 punten

Op zaterdag 2 maart speelt LayBack heren 1 uit tegen Flevo Musketiers heren 2 (Lelystad). 

Op vrijdagavond 8 maart speelt LayBack weer thuis, om 21.15 in De Reeve. Dit is een belangrijke wedstrijd voor Kampen, want het is de enige tegenstander waartegen is verloren, in de uitwedstrijd. U bent van harte welkom om te komen kijken of het Kampen thuis beter af gaat.