Archief

Lay Back Kampen heren 1 pakt de draad weer op met 42-63 winst, tegen Be Quick ’28 heren 4!

De basketbalwedstrijd tegen Be Quick ’28 heren 4 (Zwolle) tegen Lay Back heren 1 van zaterdag 8 december begon met een minuut stilte, ter nagedachtenis aan de doodgeschopte grensrechter Richard Nieuwenhuis uit Almere. In deze wedstrijd heeft Lay Back Kampen heren 1 de draad weer opgepakt door met 42-63 te winnen. Nadat een reeks van vijf ongeslagen wedstrijden op rij door Volic heren 2 (Putten) was onderbroken, kon Lay Back deze zevende wedstrijd al vanaf het begin naar zijn hand zetten.

Na het eind van de tweede kwart, onder aanvoering van guard Martijn Mulder, stond er een voorsprong van 18-36 op de borden. Hij scoorde in deze twee kwarten 14 punten, om te eindigen met 17 punten. Toch blijkt het houden van de concentratie lastig in zo’n wedstrijd, omdat Lay Back, ondanks een duidelijk overwicht, verzuimde om de voorsprong verder uit te bouwen. Ook moet Lay Back verdedigend scherper spelen, met name door een betere help-side verdediging, waar nog wel wat steken worden laten vallen, wil het tegen sterkere tegenstanders niet in de problemen komen. Bart van de Berg, hoewel niet veel scorend (2 punten), was sterk in de rebound. Cedric Njeumen (8 punten) probeerde de wedstrijd nog meer kleur te geven door een spetterende dunk, maar werd daarbij helaas zodanig gehinderd dat het bij een – toch nog bijna geslaagde – poging bleef. Mathijn van Zon werd topscoorder met 22 punten. Kampen heeft door deze winst de koppositie weer overgenomen van Landstede Basketbal ZAC heren 5 (Zwolle). Vrijdag 14 december speelt Lay Back om 21.15 een thuiswedstrijd in De Reeve geven Arta heren 2 (Steenwijk), de hekkensluiter van de competitie.