Archief

LayBack U12 wint uit van ZAC MU12 met 12 – 60!

Vanmiddag bezocht U12 de nr. 2 in de competitie in de Topsporthal ABC bij Landstede in Zwolle. Gebrand om de koppositie vast te houden gingen de jongens direct voortvarend van start. Abel Noppers maakte 4 punten in de eerste minuut, gevolgd door Mathijs van den Berg met 4 punten in de 2e minuut. Direct daarna scoorden de ZAC dames 2 punten, maar de toon voor de rest van de wedstrijd was gezet.

Jan van Oossanen en Abel Noppers bleven de een na de ander scoren. ZAC wist pas aan het eind van de 1e helft voor de 2e keer de bal in de basket te krijgen. Vincent Steenwinkel zorgde voor een stevige verdediging samen met Emircan Topcu, die ook wist te scoren. Oberon de Ruiter en Boaz Nijenhuis haalden samen ook 10 punten binnen en Mathijs van de Berg wist nog een mooie driepunter te maken. Ondanks de overweldigende score van LayBack heeft ZAC de hele wedstrijd gevochten als een leeuw en waren zij technisch goed. Wij gingen echter met een prachtige winst (12-60) én de koppositie op zak, in een superstemming naar huis!