Archief

53-92! Heren 1 wint ook 4e duel

Be Quick ’28 heren 3 (Zwolle) was niet gerust op de komst van Lay Back Kampen heren 1 en deze zorg bleek terecht. Met 53-92 werd Be Quick ’28 aan de kant gezet. Door het verloop van de wedstrijd kon Lay Back alle spelers veel speeltijd geven om zich zo goed op het verdere seizoen voor te bereiden.

Voor Bart van de Berg (4 punten), student in Wageningen, was dit bijvoorbeeld zo’n wedstrijd waarin hij steeds beter in het team kan groeien. Al tijdens de eerste kwart werd een gaatje geslagen door Lay Back (14-22), waarna in de tweede kwart in hoog tempo werd uitgelopen naar 19-44. In de derde kwart werd door Lay Back wat meer op de fast-break gespeeld, waardoor de voorsprong verder kon worden uitgebouwd tot 29-64. In de vierde kwart werd door beide partijen flink gescoord, met name omdat Lay Back verdedigend de concentratie niet goed kon vasthouden. Toch lag er uiteindelijk een eindstand die vertrouwen geeft voor de volgende thuiswedstrijd. Bert van de Steeg, die dit seizoen nog niet veel wedstrijdritme heeft opgedaan speelde een solide wedstrijd (10 punten). Playing-coach Mathijn van Zon (14 punten) speelde alleen de tweede helft mee en Cedric Njeumen (20 punten) luisterde de wedstrijd opnieuw op met een lekkere dunk (zie foto). Komt u rustig eens kijken op vrijdag 9 november om 19.30 bij de eerstvolgende thuiswedstrijd in de Reeve van Lay Back heren 1 tegen Flevo Musketiers heren 2 (Lelystad).