Archief

Eerste editie Lay Back basketbal scholentoernooi groot succes!

Woensdag 29 april streden 7 teams van verschillende basisscholen om de wisselbeker met de grote oren. De finale werd een strijd tussen het team van de Willem van Oranjeschool en een combinatie van Dirk van Dijkschool, De Mirt en Het Meerrijk, dat in een zeer spannende halve finale na een shoot-out van de Dr. Schaepmanschool had gewonnen.  Door uitstekend samenspel lukte het de Willem van Oranjeschool lang bij te blijven, maar zij konden uiteindelijk niet op tegen de snelheid en de individuele kwaliteiten van de combinatie Dirk van Dijkschool, De Mirt en het Meerrijk.

2015-04-22 Fotos scholentoernooi april 2015

Mede dankzij de inzet van de combinatiefunctionarissen van de Gemeente Kampen waren zo’n 50 enthousiaste leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 op het toernooi afgekomen. Er waren twee poules gemaakt. De winnaars van beide poules speelde de finale.  Thomas en Matthijs hebben alle wedstrijden uitstekend begeleid.

Ook uit onze eigen U12 speelden kinderen mee: Jordi en Goose (beide Dr. Schaepmanschool), Stijn (Stroomdal) en Jesse (De Mirt) en Miron (Dirk van Dijkschool). De laatste twee zaten allebei in het winnende team. Voor ieder kind was er een flesje water, een appel, een mandarijn en een KitKat of wafel. Naar ons idee heeft iedereen het erg naar hun zin gehad.

Voor de eerste keer dat we dit toernooi hebben georganiseerd was het een hele mooie opkomst. Wij gaan er aan werken om het scholentoernooi uit te laten groeien tot een jaarlijks evenement waarmee wij basketbal in Kampen en IJsselmuiden nóg meer op de kaart kunnen zetten.

Thomas, Robbie en Matthijs. Bedankt voor jullie inzet en support!!

Marc