ArchiefHet laatste Nieuws

Lay Back scholentoernooi 2017 (basisscholen)

Wie is dit jaar de sterkste? Teams van verschillende scholen in Kampen en IJsselmuiden strijden woensdag 19 april om de wisselbeker die nu nog in bezit is van het Stroomdal. 

In sporthal De Reeve wordt voor het derde achtereenvolgende jaar het Lay Back basketbaltoernooi voor basisscholen georganiseerd. Verschillende scholen hebben zich al aangemeld om te strijden om de wisselbeker, maar natuurlijk is er ruimte voor nog meer deelname, want daarmee wordt de uitdaging – en het plezier – alleen maar groter! We zien de laatste tijd als vereniging een flinke groei bij onze jeugd en die lijn zetten we natuurlijk graag door!

Ter voorbereiding op het toernooi zijn er voor de deelnemers twee clinics om extra te oefenen. Deze zijn op woensdag 5 en woensdag 12 april in De Reeve tussen 15.30 en 16.30. De deelnemers krijgen daar de ‘fundamentals’ van het basketbal aangeleerd, zoals dribbelen, lay-ups en passes geven. We hopen op net zo’n opkomst als volgend jaar, zodat er weer veel kinderen kunnen ervaren dat basketbal een leuke en dynamische teamsport is.

Kijk op sportpas Kampen voor meer informatie : 

https://www.sportpas.nl/kampen/gemeente-kampen/overzicht-aanbod/bekijk/38772/basketbal-clinic

Scholen kunnen zich nog steeds opgeven bij de sportcombinatiefunctionarissen. En is een school niet in staat om een volledig team op de been te brengen? Geen probleem. Op de dag zelf zullen we kijken of er dan mixteams samengesteld kunnen worden zodat iedereen toch kan basketballen en zijn school kan vertegenwoordigen.    

Informatie over het precieze tijdstip van toernooi volgt, want dat is natuurlijk afhankelijk van de opkomst. Maar ga uit van tussen 15.00 en 17.30 uur, in sporthal De Reeve, dan zit je altijd goed.

Voor vragen en meer informatie kan er contact opgenomen worden met Mathijn van Zon van Lay Back of met de sportcombinatiefunctionarissen van de scholen.   

Graag zien wij ouders, leerkrachten en leerlingen op de clinics op 5 en 12 april en natuurlijk zeker op het toernooi op woensdag 19 april !!  

KIJK HIER HOE LEUK EN UITDAGEND BASKETBAL IS: https://youtu.be/3ghbyed36lo