ArchiefHet laatste Nieuws

Lay Back H1 wint van Landstede ZAC H3

Op en af, dat is samengevat het seizoen van de heren. Winnen van Arta, daarna twee verlieswedstrijden tegen respectievelijk Landstede ZAC Zwolle H2 en Red Giants H2 en dan nu weer winst tegen Landstede ZAC H3. Met 46-42 werden de twee punten uit Zwolle meegenomen. We eindigen dit seizoen zo in de middenmoot.

Voor winst in de afgelopen wedstrijd tegen Zwolle moesten we er wel stevig tegenaan. Hoewel we het grootste deel voorstonden konden we maar geen afstand nemen, waardoor de wedstrijd in de laatste minuten nog heel spannend werd. Waar het schot van buiten niet wilde vallen, een serieus probleem al het hele seizoen, kon inside wel voldoende worden gescoord, onder andere met weer eens een geweldige dunk van Cedric Njeumen en drives van Marc van der Tas.

Onze scherpschutter Leon Liefers schoot 100% in de eerste kwart 3-punters (1-uit1) en vond het toen wel genoeg voor de rest van de wedstrijd. ‘Je moet immers wel kunnen verbeteren’, aldus Leon ;-)). Marijn Steen liep een paar mooiste fast-breaks en Alex Tuinfort blijkt in de aanval keer op keer de balvaste spil die daardoor extra rust brengt in de aanval.

Tijdens deze wedstrijd werd geoefend met een zone-verdediging, evenals een nieuwe aanval. Beide zijn nog even wennen voor het team, maar onder leiding van de coach Mathijn van Zon – die door een blessure de rest van het seizoen zelf niet meer kan spelen – blijft de aandacht er steeds op gevestigd.

Met nog twee wedstrijden te gaan, tegen de nummers één en twee van de competitie, kan Lay Back er nog even tegenaan. Als het schot van buiten wel valt, dan worden dat mooie wedstrijden, omdat koploper VUAS thuis al werd verslagen dit seizoen.