Afgelopen vrijdag speelde U16 de thuiswedstrijd tegen Flevo Musketiers uit Lelystad. Deze tegenstander staat met 0 punt onderaan, maar van onderschatting was geen sprake.
Christiaan kon helaas niet mee spelen, maar verder was U16 compleet.

Met Delano, Gerald, Gosse, Milan en Myron in de starting 5 was de afspraak duidelijk. Geef de tegenstander geen ruimte, meteen druk op de bal. De eerste paar minuten was U16 nog wat onwennig en Flevo Musketiers kwam er een aantal keren goed uit. De press was nog niet strak genoeg en aanvallend was het erg onrustig. Na een snelle time out werd duidelijk gemaakt dat de press strakker moest en we in balbezit rustiger moesten spelen. U16 herpakte zich goed en dit leidde tot een 25-8 stand na 10 minuten.

Het tweede kwart begon net als het eerste kwart. Geen strakke defense en ook aanvallend was het onrustig. Zo werd er veel gemist en kon Flevo Musketiers makkelijk mee komen. Halverwege dit kwart ging de knop weer om en werd de bal weer goed rond gespeeld. Ook de defense werd aangescherpt en zo ging men rusten met een 42-13 stand.

Het derde kwart was aanvallend goed. De bal ging goed rond en de vrije man werd makkelijk gevonden. Verdedigend was het minder en Flevo Musketiers profiteerde hier dankbaar van. Een compliment voor de ploeg uit Lelystad, want ondanks de bij vlagen strakke defense van U16 bleven zij rustig en hielden ze vast aan hun eigen spel. Stand na het derde kwart: 69-22.

Als de wedstrijd winnen geen doel meer is, dan moet je als team een nieuw doel zoeken. Het doelsaldo kan belangrijk zijn en zo besloot U16 voor de 100 punt te gaan. Met vlagen werd er weer erg goed verdedigd en werd er ook makkelijk gescoord. In zo’n wedstrijd zie je ook vaak dat de concentratie wat minder wordt en dit werd door Flevo musketiers meteen afgestraft. Toch herpakte U16 zich weer en bepaalde zij de eindstand op 102-32.

Een goede teamprestatie waarbij de defense centraal stond. Vooral Daniël, Gosse en Delano laten zien dat ze keihard kunnen werken voor het team en met de makkelijk scorende Milan, Myron, Gerald en de snelle Jay is de U16 een leuke mix met verschillende kwaliteiten. En dan mist de nummer 2 van de topscorerslijst, Chris nog.. Volgende week vrijdag speelt U16 wederom thuis, nu tegen de Snipers uit Zeewolde. Aanvang 18.45 uur in sporthal de Reeve.

Geef een reactie