Na een paar weken rust nam Lay Back het afgelopen zaterdag op tegen BAS uit Biddinghuizen. De thuiswedstrijd verloor heren 1 en in Biddinghuizen ging het op zoek naar revanche.
Klaas en Marc konden er helaas niet bij zijn, waardoor Lay Back met 9 man richting Biddinghuizen vertrok.

Met Jimmy, Thomas, Alex, Mathijn en Leon in de basis begon heren 1 sterk aan de wedstrijd. Via Jimmy en Leon pakte het een 2-5 voorsprong. BAS was in het begin vooral inside sterk en kon goed bij blijven. Lay Back was echter inside ook erg sterk via Alex, Mathijn en Rob en Maurice schoot van buiten met scherp. Na 10 minuten stond er een 12-17 stand op het scorebord.

Het 2e kwart werd wat slordiger, maar er werden vooral veel fouten gemaakt. Vanaf de vrije worplijn werd er echter nogal wat gemist wat zorgde voor een ruststand van 21-28.

Geen vuiltje aan de lucht voor Lay Back en als het zo door zou spelen zou de overwinning al gauw een feit moeten zijn. Echter dacht BAS hier anders over en waar de thuisploeg de 1e helft vooral van achter de driepuntslijn slecht schoot, viel na rust de ene na de andere bal goed. De verdediging werd aangescherpt wat soms tot dubieuze beslissingen leidde van de scheidsrechters. De frustratie kreeg de overhand wat Lay Back onnodig uit het spel haalde. We waren immers de betere ploeg. Stand na het 3e kwart: 39-40.

Het laatste kwart ging heren 1 in met een voorsprong van 1 punt.
Maar Lay Back gaf het helemaal weg. De frustraties liepen steeds verder op richting de scheidsrechters en Lay Back vergat om de wedstrijd uit te spelen. Bas kwam op voorsprong en zette Lay Back steeds meer onder druk. Met nog een minuut op de klok stond Lay Back met 5 punt achter. Driepunters waren nodig en ongeveer een meter achter de driepuntslijn bracht Leon de achterstand terug tot 2. Lay Back maakte een fout en BAS mocht aanleggen voor 2 vrije worpen. Beide gingen raak en zo was het verschil weer 4. Wederom was een driepunter nodig en deze keer knalde Maurice raak van grote afstand met nog maar 10 seconden op de klok. 10 seconden en 1 punt achter. Het kon nog.. en zeker toen de speler van BAS bij het uit nemen van de bal op de achterlijn stapte. De scheidsrechter zag het en zo kon Lay Back uit nemen. Echter kwam het in die laatste 10 seconden niet meer tot scoren en zo ging de wedstrijd onnodig verloren. 54-52.

Al met al hard gewerkt, maar helaas was het net niet genoeg.
De volgende wedstrijd zal zijn op vrijdag 19 januari thuis tegen Be Quick ’28 uit Zwolle. Aanvang 21.15 uur in sporthal de Reeve.

Geef een reactie