Lay Back Heren 1 wint opnieuw!

Na de gewonnen wedstrijd vorige week in Steenwijk, moest Lay Back deze week aantreden tegen Olstars uit Olst. Voor het eerst dit seizoen kon de ploeg uit Kampen beschikken over een volledige selectie. Helaas raakte Klaas licht geblesseerd tijdens de warming up, waarop hij de coaching op zich nam.

Olstars begon, net als de thuisploeg, in een zone-verdediging. Lay Back wist hier wel raad mee en doormiddel van een snelle passing speelde de heren de verdediging stuk. Zowel inside als outside werd er sterk gespeeld en onder leiding van Mathijn en Leon nam Lay Back een 11-4 voorsprong. Olstars vluchtte in een time-out en besloot om te gaan switchen naar een man to man verdediging. Lay Back was even van slag en Olstars kwam sterk terug. Na 10 minuten stond er nog een 13-9 voorsprong op het bord, maar in het tweede kwart werd die voorsprong onnodig uit handen gegeven.
Vooral verdedigend vielen er gaten en de heren konden niet mee in het fysieke geweld van Olstars.
Halverwege het 2e kwart vond Klaas het tijd voor een time-out. Rust in de aanval en een hogere intensiteit in de verdediging was nodig. Die rust kwam er steeds meer en onder het toeziend oog van een goed gevulde tribune werd de verdediging opgeschroefd. Stand bij rust: 24-25.

De tweede helft schoot Olstars sterk uit de startblokken en bracht de stand met een 0-5 run op 24-30. De sterk spelende Maurice die steeds beter gaat schieten knalde er een driepunter in gevolgd door een sterke actie van Jimmy. Wederom Maurice met een driepunter bracht de thuisploeg weer in de buurt van de mannen uit Olst en zo bleef het een nek aan nek race.

Met een 43-41 voorsprong begon Lay Back aan het laatste kwart. Er op en er over waren de woorden van Klaas en dat was dan ook wat Marc en Maurice deden. Met een 6-0 run sloeg de thuisploeg een gaatje en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Met nog 3 minuten op de klok leek de thuisploeg het nog even lastig te krijgen. Klaas nam een time-out en gaf aan dat de voorsprong van 5 punt in ons voordeel was. Het publiek ging er nog één keer achter staan en Lay back speelde het prima uit.
Een mooie en terechte 55-46 overwinning en daarmee was het de 2e overwinning op rij.
Topscorers deze wedstrijd waren Maurice (19 punt) en Leon (15 punt), maar al met al was het vooral een sterke teamprestatie!

Volgende week zaterdag wacht de zware uitwedstrijd in Meppel tegen koploper Red Giants. Aanvang 17.45 uur. De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 1 december tegen Landstede ZAC heren 3.

Geef een reactie

Scroll naar boven