Lay Back H1 gaat strijdend ten onder in Putten

Zaterdag 7 oktober speelde Lay Back H1 zijn 4e wedstrijd van het seizoen. De spoeling was dun en met 6 man gingen de heren naar Putten onder leiding van coach Marc vd Tas.

Volic draait elk seizoen bovenin mee en dat was vanaf het begin van de wedstrijd duidelijk. De mannen uit Putten zagen ook dat de spoeling bij Lay Back dun was en zette meteen druk. Met snelle fast breaks liep Volic al snel uit naar een 8-0 voorsprong. Tijd voor een time-out. Lay Back is onder leiding van Marc druk bezig om variatie in de aanval te brengen, maar bovenal vastigheid. Door de druk van Volic moest Lay Back ook meteen omschakelen naar een andere aanval. Ook in de verdediging vielen gaten, die na de time-out goed gedicht werden. De enige score aan de kant van Lay Back kwam van Leon doormiddel van een driepunter en zo stond er na 10 minuten een 19-3 achterstand op het scorebord.

Het 2e kwart was het vooral zaak om de verdediging aan te scherpen en rust te pakken in de aanval. Door goede samenwerking van Alex Tuinfort en guard Leon Liefers en het harde werken van forward Maurice Nuis kwamen er goede scores van Bert van Eunen, Alex Tuinfort en Maurice Nuis.
In de verdediging pakte de licht geblesseerde Mathijn van Zon een aantal goede blocks.
Toch liep Volic verder uit, ruststand 36-9.

Na rust werd het eindelijk een echte wedstrijd. Volic kreeg het steeds lastiger in de aanval door het harde werken van Lay Back. In de aanval werd er goed inside gespeeld en Rob de Vries, Mathijn van Zon en Maurice Nuis brachten Lay Back weer wat dichterbij. Na 5 minuten een vervelende elleboog op de keel van Mathijn van Zon. Dit werd echter niet opgemerkt door de scheidsrechters. Mathijn was zijn stem kwijt en nam plaats op de bank. Toch kwam Lay Back dichterbij. Stand na kwart 3: 48-23

Het laatste kwart was het vooral zaak om de rust te pakken. Mathijn kon weer spelen, waardoor er weer een wissel mogelijkheid was, maar de vermoeidheid sloeg toch toe.
De druk op de kop werd groter, maar Alex en Leon werkten goed samen, waardoor er nog steeds goede aanvallen opgezet werden. Mathijn, Maurice en Rob konden inside vrij gespeeld worden en zo werd de eindstand bepaald op 63-35.
Topscorer aan de kant van Lay Back werd Maurice Nuis met 14 punt.

De volgende wedstrijd is vrijdag 27 oktober thuis tegen de Snipers uit Zeewolde.

Geef een reactie