Schaepmanschool wint 3e Scholentoernooi Lay Back (19 april 2017)

Het derde Lay Back Kampen basketbaltoernooi voor basisscholen is dit jaar gewonnen door het team Sheeppointers van de Schaepmanschool. VAN HARTE GEFELICITEERD MET DEZE OVERWINNING !! Het team bestond uit Lluna Vinke, Gerald Christoffels en Mark van Kolkschoten. De eerste twee zijn leden van de vereniging en we wisten dat ze dus wel potten konden gaan breken. 

Het Stroomdal, dat dit jaar de derde plek veroverde, moest daarmee de wisselbeker afstaan. Dat de Schaepmanschool dit jaar met kop en schouders boven de andere teams uitstak bleek uit het feit dat ze ook de tweede plek wisten te veroveren.

Alle Foto´s

Dit jaar werd het toernooi over een andere boeg gegooid door er een 3×3 toernooi van te maken. Daarmee zou het spel nog sneller worden dan gewoonlijk, met 5-tegen-5. Met ruim 50 deelnemende kinderen kent het toernooi ieder jaar weer groei in het aantal deelnemers en dat is voor basketbal in Kampen een mooi voorteken! 

Net als ieder jaar verzorgde de basketbalvereniging Lay Back voorbereidende clinics. Vanwege de nieuwe opzet 3×3 werd er een externe trainer bijgehaald, Brian ten Bosch. Deze 24-jarige trainer speelt sinds 2009 officiële 3×3 basketball toernooien over de hele wereld en staat in de top 10 van Nederland en is met zijn team 3x Nederlands kampioen geworden in verschillende leeftijdsklassen. Niets werd dus aan het toeval overgelaten. De opkomst bij de clinics was dan ook boven verwachting.

Er werd stevig gestreden door de deelnemende teams van de diverse basisscholen in Kampen. Zo mogen The Wolffs van de Willem van Oranjeschool met Sabah, Mels, Luc, Thomas, Dinand en Jeroen zeker niet onbenoemd blijven, want die hebben alles gegeven om te komen tot een prima 3e plaats in de poulewedstrijden.

Na de eerste poulewedstrijden werd echter toch al wel snel duidelijk dat de strijd om de finaleplaatsen zou gaan tussen het Stroomdal (De Jansers en de Dunkende Dukkies) en de Schaepmanschool (Sleeppointers 1 & 2). Uiteindelijk stonden de twee teams van de Schaepmanschool in een zinderende finale tegenover elkaar. De Jansers en Dunkende Dukkies streden in de troostfinale om de 3e en 4e plaats. De Jansers wonnen deze wedstrijd.

We kijken als vereniging terug op een zeer geslaagd toernooi, omdat we weer veel kinderen met basketbal kennis hebben kunnen laten maken. We bedanken Combinatiefunctionaris Angenita Lemstra en haar stagiair Gerben van ’t Slot voor hun bijdrage aan het organiseren van het toernooi. 

Op naar basisscholentoernooi 4 in 2018. Reserveer alvast in de agenda de laatste woensdag voor de meivakantie!! En plan ook de twee voorafgaande woensdagen vrij voor de clinics! Nog meer scholen, nog meer kinderen en nog meer teams voor nog meer plezier!!!!

Geef een reactie

Scroll naar boven