ArchiefHet laatste Nieuws

Lay Back Kampen U14 Kampioen!!

Afgelopen zaterdag trad Lay Back U14 aan voor de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Vuas U14-3. Hoewel het kampioenschap twee weken eerder al binnen was gehaald uit bij Ceres kon U14 nu thuis het kampioenschap vieren. In een uitverkocht sporthal Cellesbroek begon om 16.00 uur de wedstrijd. Gideon kon helaas niet spelen door de gevolgen van een vervelend ongeluk, maar nam wel plaats op de bank. Voor Gerald betekende dit dat hij toch mee kon spelen en zo stonden er maar liefst 12 spelers op het sheet.

Voor de wedstrijd werd aangegeven dat de spelers vooral moesten genieten van deze wedstrijd en we wouden natuurlijk laten zien aan het publiek waarom we kampioen zijn!

Het eerste kwart begon wat nerveus. De passing was goed en er werd goed naar de vrije man gezocht. Maar als je normaal in een andere sporthal speelt dan is het toch even wennen aan de basket. Dit resulteerde in een magere 6-2 stand na 8 minuten.

In de laatste 2 minuten lieten Stijn en Chris zien dat ze klaar waren voor deze wedstrijd en met een 7-0 run stond er na 10 minuten een 13-2 stand op het scorebord.

Ook het 2e kwart verliep niet vlekkeloos. De passing was wederom prima, maar het scoren ging niet zo makkelijk. Ondanks de vele wissels (7 spelers op de bank) was het spel goed en mooi om naar te kijken. In de trainingen is er hard gewerkt om zoveel mogelijk rond te passen en de vrije man te zoeken en in dit 2e kwart zagen we het resultaat hiervan. Er werd namelijk 7 keer gescoord, maar door maar liefst 6 verschillende spelers. Jordy, Jay, Gosse, Chris, Gerald en Milan scoorde allemaal dit kwart en in de rust stonden we dan ook 26-8 voor.

Na de rust gingen we rustig verder met het prima spel van voor de rust. Myron opende de score, waarna het weer wat onrustiger werd. U14 pakte het na een paar minuten zonder score weer prima op en liep steeds verder uit. De verdediging was prima. Myron en Stijn zetten samen de guards om en om goed onder druk en ook de eerste pass was lastig, omdat Milan, Gosse, Jaron, Jay en Jordy uitstekend verdedigden. En als Vuas er dan een keer uit kwam dan stonden daar onze lange mannen Chris, Erwin, Delano, Gerald en Daniel onder het bord voor de help-side. Stand na het 3e kwart: 40-12.

Het laatste kwart was puur voor de statistieken. Al was dat misschien de hele wedstrijd al wel het geval. Vuas kon het Lay Back geen moment lastig maken. Het spel van U14 was gewoon prima. Goede passes, uitstekende verdediging, het enige wat misschien een minpuntje was, was de score. Die had hoger kunnen zijn. Maar na een aantal wedstrijden die met 100 punt verschil werden gewonnen was dat niet meer belangrijk. De winst kwam er en zo kon U14 het kampioenschap voor eigen publiek vieren. Eindstand: 54-16. En met 15 overwinningen en maar 1 nederlaag en een doelsaldo van maar liefst 1192-364 is U14 dik, maar dan ook DIK VERDIEND KAMPIOEN!

Na de wedstrijd kregen alle spelers een kampioensshirt en een beker en als team een grote beker voor in de prijzenkast. Myron die vanavond vooral veel assists gaf mocht de beker voor topscorer in ontvangst nemen. En na de wedstrijd wachtte het team nog een leuke verrassing, want met z’n allen gingen we naar de wedstrijd Landstede Basketbal – BS Weert. Ook landstede won dik en zo was het een geslaagde afsluiting van het seizoen!