Archief

Lay Back H1 nog ongeslagen

Verslagen thuiswedstrijden vrijdag 26 oktober van Lay Back Kampen heren 1, Lay Back Kampen U18 en Lay Back Kampen U12.

Lay Back Kampen heren 1 blijft vooralsnog ongeslagen in de basketbalcompetitie. Ook de wedstrijd tegen het tot dan toe ongeslagen Landstede ZAC heren 5 (Zwolle) werd vrijdagavond 26 oktober gewonnen met 52-45. De versterking die Lay Back heeft gekregen door twee nieuwe spelers, Cedric Njeumen Nanchouang (center) en Patrick van de Wetering (guard), speelde hierin een belangrijke rol. Zo gaf Cedric met een spectaculaire dunk zijn visitekaartje af tijdens zijn eerste wedstrijd voor Lay Back. Hij scoorde uiteindelijk 9 punten. Het was geen eenvoudige wedstrijd, want Landstede speelde de hele wedstrijd in een zone-verdediging. De eerste helft had Lay Back hier duidelijk moeite mee, mede vanwege het fysiek sterke spel van de Zwollenaren. De eerste helft eindigde daardoor in een achterstand voor Lay Back (13-20). De tweede helft paste Lay Back de tactiek aan en bracht de schutters beter in stelling. Aan het eind van de derde kwart was er nog een achterstand (33-36), maar direct vanaf het begin van de vierde en laatste kwart werd deze ingelopen en werd een voorsprong opgebouwd van 7 punten die niet meer uit handen werd gegeven. Topscoorder van de wedstrijd voor Lay Back werd Guido Faas met 16 punten. De volgende (uit)wedstrijd is tegen Be Quick ’28 heren 3 (Zwolle) op zaterdag 3 november om 18.30 uur. Op vrijdag 9 november om 19.30 is de eerstvolgende thuiswedstrijd van Lay Back tegen Flevo Musketiers heren 2 (Lelystad).

Het jeugdteam Lay Back U18 speelde op vrijdagavond 26 oktober thuis tegen de Orca’s U18. Lay Back U18 kon tegen deze sterke tegenstander echter alleen in de eerste kwart enig weerwerk bieden. Vanaf het begin van de tweede kwart werd Lay Back U18 eigenlijk volledig overlopen en kon het geen moment in het eigen spel komen. Hoewel veel spelers aan scoren toekwamen werd de wedstrijd verloren met 36-79. Leon Helleman werd topscoorder van Lay Back U18 met 10 punten.

Het jeugdteam Lay Back U12 deed het veel beter en gaf tegenstander Landstede U12 team 3 geen moment het gevoel dat er een overwinning in zat. Direct vanaf de eerste periode werd een gat geslagen. Na de eerste helft was de stand 18-4 in het voordeel van Lay Back. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 18-40. Jan van Oossanen werd topscoorder met 10 punten. Hiermee is ook het jeugdteam U12 van Lay Back nog ongeslagen in de competitie.